24-uurs glasservice
neem gratis contact op 085 - 330 10 14
Glas afkitten

Technische informatie over glas

Wilt u isolerend dubbelglas of HR++ beglazing aanschaffen, of heeft u dit al gekocht? Dan is het verstandig de informatie op deze pagina goed door te lezen, zodat u optimaal profijt heeft van uw beglazing. Isolerend dubbelglas en HR++ beglazing: wat is het en waar kan het worden gebruikt?

 

Isolerend glas

Isolerend glas bestaat uit twee of meerdere glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.Meer informatie vindt u op onze pagina over dubbelglas.

 

Overige toepassingen

Isolerend dubbelglas en HR++ beglazing worden door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte-isolatie maar ook om andere eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn zonwering, zelfreiniging, geluidwering, brandwering, inbraakwering en het voorkomen van letsel. Al deze eigenschappen kúnnen in één product gecombineerd worden. Vraag uw glaszetter of montagebedrijf naar deze extra mogelijkheden. Mogelijke vragen bij het gebruik van isolerend dubbelglas en HR++ beglazing.

 


ONDUIDELIJK? Daar houden we niet van.

Heeft u toch nog een vraag, bel ons 085-4890770.