24-uurs glasservice
neem gratis contact op 085 - 330 10 14
Monumenten-Glas

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een verzamelnaam voor meerdere glassoorten en toepassingen. Dit soort glas kan de veiligheid op verschillende manieren verhogen. Er zijn twee soorten veiligheidsglas: gehard glas en gelaagd glas.

Gehard glas

Gehard glas is een behandeld glas wat vijf maal sterker is dan gewoon glas. Daarbij kan het tegen grotere temperatuurverschillen en als het breekt valt het in kleine veilige korrels uiteen. Hierdoor wordt de kans op lichamelijk letsel aanzienlijk verkleind. Enkele voorbeelden hiervan zijn douchedeuren, glazen tafels en bushokjes.

Gelaagd glas

Gelaagd glas daarentegen bestaat uit minimaal 2 glasbladen in combinatie met een doorzichtige taaie folie. Bij een eventuele breuk houdt de folie het glas bij elkaar waardoor er geen scherven ontstaan. Hierdoor wordt de kans op lichamelijk letsel aanzienlijk verkleind. De toepassing maakt doorvallen dus onmogelijk, mits het glas en de folie dik genoeg zijn.

Toepassingen van veiligheidsglas

Er zijn meerdere toepassingen mogelijk maar we hebben de 3 meest gangbare voor u op een rij gezet om u een beeld te geven van de mogelijkheden.

1. Letselveilig glas
2. Doorvalveilig glas
3. Inbraak werend glas

Letselveilig glas

Deze glassoort kent een veilig breukpatroon, dit zorgt ervoor dat er geen openingen of grote scherven ontstaan. Echter kunnen er wel kleine scherpe randjes ontstaan, waardoor het geen letsel kan uitsluiten, maar wel kan beperken. Daarom wordt het ook wel letsel beperkend glas genoemd.

In de NEN 3569 norm is exact vastgelegd welke soorten veiligheidsglas voor welke toepassing moet worden gebruikt. Uiteraard is los van de normering verstandig om zelf risico te beperken en op riskante plaatsen te kiezen voor letselveilig glas! Verlaar Glasherstel adviseert u hierin graag.

Doorvalveilig glas

Deze glassoort is zo sterk dat een persoon er niet doorheen kan vallen. Het glas mag wel breken maar er mogen absoluut geen openingen ontstaan. Dit glas is opgebouwd uit twee glasbladen en speciale extra taaie folie. De folie houdt de glasbladen bij breuk bij elkaar en voorkomt doorvallen. Laat u goed informeren over de mogelijkheden van doorvalveilig glas, Verlaar Glasherstel heeft specialisten in dienst die u graag adviseren.

Inbraakwerend glas

Deze glassoort weert inbrekers, omdat het haast onmogelijk is om in een korte tijd een gat te forceren in de beglazing. Het glas is eveneens opgebouwd uit verschillende lagen en verschillende sterke taaie folies. Afhankelijk van het aantal glas en folie lagen kan de sterkte van het glas worden bepaald. Advies nodig voor je juiste inbraak werende beglazing dan helpt Verlaar Glasherstel u graag.

Heeft u advies nodig bij de aanschaf van nieuwe beglazing?
Onze glasspecialisten helpen u graag bel 085-4890770.

opties / eigenschappen

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Geluidswering is een eigenschap die omgevingsgeluid kan dempen

Brandwerend Glas

Brandwerend glas

Brandwerend glas kan een brand mogelijk 20 minuten vertragen

Zonwerend Glas

Zonwerend glas

Een coating van metaaloxiden zorgt voor een lichtreflectie

Veiligheids glas

Veiligheidsglas

Kan een inbraak vertragen letselschade voorkomen

Glas advies

“Glas kent vele verschillende eigenschappen. Denkt u eens aan warmte-isolatiewaardes, geluidwering, vacuümglas, ect. 

We geven u graag GRATIS een passend advies op basis van uw situatie.”