24-uurs glasservice
neem gratis contact op 085 - 330 10 14
Kattenluik-in-glas

Hondenluik in glas

Een hondenluik in glas plaatsen is altijd mogelijk, mits het afmeting van het glas minimaal 30cm in hoogte en 30cm in de breedte is. Echter is het niet zelf te doen, er moet een gat in het glas gesneden worden dat moet gebeuren met het juiste gereedschap en door een professional.

Hondenluik in glas een gat maken in een ruit.

Een gat maken in een bestaande ruit vraagt om veel kennis en kunde. De kans dat het fout gaat is altijd aanwezig. Verlaar Glasherstel kent dan ook een speciale procedure voor het plaatsen van hondenluiken in glas en werkt alleen met eigen kundige en erkende glaszetters, waarmee we de kans op breuk zo klein mogelijk maken.

hondenluik in enkel glas

Voor het hondenluik moeten we eerst een gat maken in het enkel glas, alleen de kans dat het niet goed gaat is 66%. Daarom plaatsen we bij enkel glas altijd een nieuwe ruit, aangezien de kosten van nieuw enkel glas nihil zijn in verhouding tot de arbeidskosten. In het nieuwe enkel glas maken we in ons magazijn met special gereedschap een gat van meestal 210mm en we snijden de ruit al volledig op maat. Vervolgens plannen we een afspraak om de ruit bij u te plaatsen.

hondenluik in dubbelglas

Een gat maken in een bestaande ruit van dubbelglas is onmogelijk. Om een gat te kunnen maken dient de glassnijder aan de binnenkant te kunnen “tikken” om zodoende een breuk te forceren tegenover de gesneden kant en deze in de cirkel te begeleiden. Dit betekend dat we altijd een nieuwe ruit zullen plaatsen. Er wordt een ruit aangeleverd waar een gat in is gemaakt en waarbij de (lucht)spouw weer hermetisch is afgedicht zodat de isolatiewaarde optimaal blijft.

hondenluik in glas

Verlaar Glasherstel levert en installeert hondenluiken in het glas van deuren en ramen. Hierdoor kan uw kat altijd in- en uitlopen en hoeft u niet elke keer de deur van uw woning open te doen voor uw kat. Het voordeel van een hondenluik in glas is dat hiermee het hout of kunststof van de deur, de muur of het kozijn intact kan blijven en er geen gat in aangebracht hoeft te worden. Hierbij maakt het niet uit in welke soort glas het luik voor de kat wordt aangebracht, de enige voorwaarde is dat de ruit een minimale hoogte en breedte heeft van 30 centimeter.

Heeft u advies nodig bij de aanschaf van een hondenluik in glas?
Onze glasspecialisten helpen u graag bel 085-4890770.

(Voor katten hebben kattenluiken in glas.)

Offerte hondenluik

Benieuwd wat de kosten zijn? Vraag dan direct een offerte bij ons aan.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. We geven graag GRATIS een passend advies op basis van uw situatie.”

Let op Ons werkgebied is een beperkt deel van Nederland!

Noord-Brabant en omgeving Dordrecht & Gorinchem.