Wij helpen u graag: 0800 837 5227
24/7 Gratis bereikbaar!
Glaszetter nodig
Wij zijn er binnen 30 minuten!
Wij bellen u!
Glaszetter nodig
Bel gratis: 0800 837 5227
Zo gaan wij te werk

Levering & Garantie

Automatische afhandeling van glasschade met alle verzekeraars.

Onze leveringsvoorwaarden en garantie

De bezorging van uw glas vindt plaats volgens strikte en heldere afspraken. Verlaar Glasherstel zorgt ervoor dat u er geen hele dagen voor thuis hoeft te blijven.

Medewerkers van Verlaar Glasherstel zijn erop geselecteerd dat ze u van A tot Z van dienst kunnen zijn. Dus ook het daadwerkelijk plaatsen van het glas is bij hen in goede handen.
 

UNIEK!  Garantie inclusief montage

Vanaf 14 maart 2016 geeft Verlaar Glasherstel levenslange garantie op dubbel glas inclusief montage. De voorwaarden daarvan leest u op deze pagina. We zijn de enige glaszetter die levenslange garantie verstrekt! We zijn niet voor niets al 40 jaar dé glaszetter van Zuid-West Nederland en Noord België.
 

Hoe werkt garantie

Er is nogal wat verwarring met betrekking tot het geven van garantie op dubbel glas. Wie is er verantwoordelijk en wat valt er wel of niet onder de garantie. Verlaar Glasherstel is helder en voorkomt discussie. We leggen u dan ook graag vooraf uit wat er bij Verlaar Glasherstel onder garantie valt.
 

Garantievoorwaarden bij plaatsing voor 14 maart 2016

Kortom: 10 jaar garantie op het glas, maar niet op de plaatsing daarvan!

Wanneer er isolerend dubbelglas is geplaatst heeft u 10 jaar fabrieksgarantie. Alleen dat houdt niet in dat u bij lekkage onder garantie een nieuwe ruit geleverd krijgt inclusief het plaatsen en ook het herstellen van de gebreken die ontstaan aan het schilderwerk binnen en buiten. Dat is namelijk afhankelijk van de oorzaak.
 

10 jaar glasgarantie

Op floatglas, samengesteld isolerend dubbelglas en HR-glas-soorten, wordt op verticaal geplaatste eenheden door de producent 10 jaar fabrieksgarantie gegeven. Deze garantie geldt uitsluitend op het dicht zijn van de eenheid, zodat er geen vermindering van doorzicht zal ontstaan door condensvorming in de spouw. Ook zullen er geen stofdeeltjes of afdrukken op het glas aan de spouwzijde aanwezig zijn.

Let op: Er wordt een afwijkende garantie (5 jaar) gegeven op floatglas samengestelde elementen waarvan een of meer bladen samengesteld zijn met figuurglas, draadglas, brandwerend glas, zonwerend glas en eenheden waar in de spouw zaken zijn aangebracht als kruisroeden, screenline, glas-in-lood, dan wel andere vormen van eenheden zijn gemonteerd.
 

Garantie op de plaatsing

De plaatsing van het isolerend dubbelglas valt niet onder de fabrieksgarantie. Verlaar Glasherstel garandeert dat gedurende een periode van 12 maanden na het plaatsen van het glas, er geen vermindering van doorzicht ontstaat door stofaanslag of condensatie tussen de bladen.

Wanneer er daarna schade ontstaat aan het glas door bijvoorbeeld vermindering van doorzicht door condensvorming in de spouw, zal er gekeken moeten worden waardoor dit is ontstaan.

Dit kan de volgende oorzaken hebben:
1. Een productiefout van het glas
2. Een plaatsingsfout door de glaszetter
3. Onvoldoende onderhoud aan de kitvoegen. Hierdoor kan de afdichting van het glas worden aangetast, waardoor vocht zichtbaar wordt in de sponning.
 

Onvoldoende onderhoud, veranderingen aan de eenheid

Wanneer er onvoldoende onderhoud is gepleegd aan de afdichting of aan het kader waar het glas in is geplaatst, en dat aanwijsbaar de oorzaak is van het stuk gaan van de isolerende beglazing, zijn de herstelkosten voor 100% voor de opdrachtgever. Dit geldt ook voor wijzigingen die aan de isolerende eenheid zijn aangebracht en voor folie dat op de ruiten is bevestigd. Hierdoor kan namelijk de eenheid kapot gaan.

Er wordt geen garantie toegekend wanneer de lekkage ontstaat door onvoldoende onderhoud. De opdrachtgever is dan zelf aansprakelijk voor de herstelschade. Ook een mechanische breuk en een thermische breuk vallen buiten de garantie. Thermische breuken ontstaan door plaatselijk opwarming. Dat kan veroorzaakt worden door het gedeeltelijk beplakken of beschilderen van de ruit, of een te dicht geplaatste verwarming en/of hangende zonwering.
 

Garantievoorwaarden bij plaatsing na 14 maart 2016

Kortom: Levenslange garantie op het glas en op de plaatsing daarvan!

Wanneer er isolerend dubbelglas is geplaatst heeft u 10 jaar fabrieksgarantie. Verlaar Glasherstel verlengt deze termijn en geeft levenslange garantie. Dat houdt in dat hij bij lekkage onder garantie u een nieuwe ruit geleverd krijgt inclusief het plaatsen. 
 

Levenslange glasgarantie

Op floatglas, samengesteld isolerend dubbelglas en HR-glas-soorten, wordt op verticaal geplaatste eenheden door de producent 10 jaar fabrieksgarantie gegeven en Verlaar Glasherstel vult deze aan tot levenslange garantie. Deze garantie geldt uitsluitend op het dicht zijn van de eenheid, zodat er geen vermindering van doorzicht zal ontstaan door condensvorming in de spouw. Ook zullen er geen stofdeeltjes of afdrukken op het glas aan de spouwzijde aanwezig zijn.

Let op: Er wordt een afwijkende garantie (5 jaar) gegeven op floatglas samengestelde elementen waarvan een of meer bladen samengesteld zijn met figuurglas, draadglas, brandwerend glas, zonwerend glas en eenheden waar in de spouw zaken zijn aangebracht als kruisroeden, screenline, glas-in-lood, dan wel andere vormen van eenheden zijn gemonteerd.
 

Voorwaarden: De garantiehouder is verplicht de garantieclaim binnen 30 dagen na constatering van het gebrek bekend te maken bij Verlaar Glasherstel. Hierbij dient de garantiehouder overleg van factuur aan te tonen. Verlaar Glasherstel zal vervolgens inspectie doen naar de oorzaak van de uitgebrachte garantieclaim. Indien de oorzaak van de garantieclaim terecht is gemeld en dat geen van de uitsluitingen de oorzaak zijn van de garantieclaim dan worden er geen inspectiekosten in rekening gebracht. In alle overige gevallen zullen de kosten van de inspectie wel in rekening gebracht worden door Verlaar Glasherstel.

 Offerte

Contact of een offerte? Vul het formulier in