Geluidswerend glas

Geschikt voor enkel, dubbel en voorzet glas

Geluidswerend glas is er in vele soorten, aangezien het een eigenschap betreft die we kunnen toekennen aan meerdere glassoorten. Zo kunnen we het toepassen op enkel glas, gelaagd glas, dubbel glas en voorzet glas.

Geluidswerend enkel glas

Een stevige of gelamineerde ruit welke is voorzien van speciale folie kan geluid al aanzienlijk reduceren. De folie zorgt namelijk voor het dempen van trillingen, waardoor het geluid wordt afgezwakt.

Geluidswerend dubbel glas

Dubbel glas heeft al een sterk geluidwerend vermogen. De glasbladen zorgen immers voor het dempen van geluid, terwijl ook de spouw zorgt voor een extra demping. Hoe breder de spouw, des te meer demping.

Geluidswering door voorzet glas

Mocht het niet mogelijk zijn om het glas te vervangen voor geluidswerend glas, dan is het vaak nog mogelijk om te kiezen voor voorzet of achterzet glas. Hierdoor ontstaat een (grote) spouw wat het geluid aanzienlijk dempt. Dit wordt veelal toegepast bij oudere gebouwen.

Onze glasspecialisten voorzien u graag van specifiek advies voor uw woning of bedrijfsruimte. Bel gratis met 0800 837 5227 of vul ons contactformulier in. 


Glaseigenschappen meer informatie over glaseigenschappen