Wij helpen u graag: 0800 837 5227
24/7 Gratis bereikbaar!
Glaszetter nodig
Wij zijn er binnen 30 minuten!
Wij bellen u!
Glaszetter nodig
Bel gratis: 0800 837 5227
Zo gaan wij te werk

Wat te doen met een lekke ruit?

 

Ruit lek, vervangen is de enige optie!

Het ontstaan van lekgeslagen isolatieglas

Lekgeslagen isolatieglas ontstaat doordat het kader met daarin de glasplaten niet meer luchtdicht is. Vocht kan tussen het dubbelglas terecht komen waardoor uw glas kan beslaan. Het vocht zal middels een kalkafzetting in het raam zichtbaar worden.

Het isolatievermogen van een lekgeslagen isolatieglas gaat volledig verloren. Het edelgas dat opgesloten zit in het kader van het dubbelglas ontsnapt, waardoor de isolerende functie van het glas geheel wegvalt.
 

Lekgeslagen isolatieglas, verschillende oorzaken

Het kan zijn dat het glas oud is, waardoor de kitnaden om de kader van het dubbelglas indrogen. Belangrijk is dat u voldoende onderhoud pleegt aan het kozijn wat voorzien is van isolatieglas. Let daarbij op het schilderwerk en/of de kitnaden.
 

Last van vocht tussen uw dubbelglas?

Als uw isolatieglas lek blijkt te zijn, dan kunt u hier helaas niets meer aan doen. Het lekgeslagen dubbelglas kan namelijk niet gerepareerd worden. Uw raam heeft zijn gehele isolatie vermogen verloren u zult dan de ramen waar vocht in zit/lek geslagen zijn moeten vervangen voor een nieuw isolatieglas.

Wilt u een offerte voor nieuw dubbel glas? Bel GRATIS 0800-8375227.
 

Levenslange garantie

Isolerend dubbelglas en HR-glas-soorten, wordt verticaal geplaatst. Op deze glassoorten wordt door Verlaar Glasherstel levenslange garantie gegeven. Deze garantie geldt uitsluitend op het dicht zijn van de eenheid, zodat er geen vermindering van doorzicht zal ontstaan door condensvorming in de spouw.

Let op Buiten de garantie valt wanneer de lekkage ontstaat door onvoldoende onderhoud of verandering van eenheid.
 

Onvoldoende onderhoud

Wanneer er onvoldoende onderhoud is gepleegd aan de afdichting of aan het kader waar het glas in is geplaatst, en dat aanwijsbaar de oorzaak is van het stuk gaan van de isolerende beglazing, zijn de herstelkosten voor 100% voor de opdrachtgever. Dit geldt ook voor wijzigingen die aan de isolerende eenheid zijn aangebracht of folie dat op de ruiten is aangebracht, waardoor de eenheid kapot kan gaan.
 

Inspectie en onderhoud

Ook voor het onderhoud zijn normen en richtlijnen opgesteld. Voor u is het belangrijk dat het schilderwerk, de kit en/of beglazingsrubbers (afdichting tussen de beglazing en het kozijn) in goede staat blijven en eventueel aanwezige beluchtingsgaten (openingen aan de buitenkant van het kozijn) schoon en open blijven.

Slecht onderhoud aan het kozijn verhoogt de kans op schade aan uw beglazing. Geadviseerd wordt om tenminste één keer per jaar het kozijn inclusief schilderwerk, de kit en/of beglazingsrubbers te laten controleren op eventuele gebreken. Zo kunt u tijdig onderhoud of herstelwerkzaamheden (laten) uitvoeren.
 

Verzekerd?

Lekgeslagen isolatieglas wordt doorgaans door de glasverzekering niet gedekt. Kijk hiervoor eerst goed naar uw polisvoorwaarden!
 

Zekerheid!

Verlaar Glasherstel levert alleen de hoogste kwaliteit en onze glaszetters monteren altijd volgens de modernste richtlijnen en voorschriften. Desondanks kan er door een fabricagefout een gebrek ontstaan, waardoor er toch vocht tussen dubbel glas kan komen. Om u te verzekeren van jarenlang plezier van uw aanschaf krijgt u met ingang van 1 januari 2016, levenslange garantie op dubbelglas en garanderen wij ons vakmanschap door ook op montage levenslange garantie te geven.
 

Wilt u zekerheid? Neemt u dan contact met ons op:
Bel GRATIS 0800 8375227 of vul het contactformulier in.
 Offerte

Contact of een offerte? Vul het formulier in