Ruit lek

De specialist in glasherstel

Vocht in dubbel glas

Het lek en blind slaan van het dubbel glas in uw ramen is natuurlijk erg vervelend. Vocht in dubbel glas belemmert het zicht van binnen naar buiten en andersom. Bovendien heeft dit tot gevolg dat de isolatiewaarde van het glas afneemt, waardoor de energierekening hoger uitvalt. Het is daarom belangrijk dat u het lekke glas snel laat vervangen voor nieuw dubbel isolatieglas.

Dubbel glas raakt lek wanneer het kader met daarin de glasplaten niet meer luchtdicht is. Vuil en vocht nemen hun plek in tussen de twee glasplaten, waardoor vervanging noodzakelijk wordt. Verlaar Glasherstel vervangt het lekke dubbel glas voor nieuw, geïsoleerd dubbel glas van de hoogste kwaliteit.

Heeft u een lek geslagen ruit, plan dan snel een afspraak.

Onze glaszetters plaatsen dan vakundig nieuw glas om te zorgen dat u weer zicht krijgt naar buiten. Uiteraard zorgt de vervanging tergelijkertijd voor herstel van de isolatiewaarde en dit laat uw energierekening weer laten dalen.

Bel GRATIS 0800-8375227, of vul ons contactformulier in.

“ Lekgeslagen dubbel glas komt vaak voor. Het is belangrijk dat u een lekke ruit snel laat vervangen door onze glasspecialisten. ” Neem contact op Bekijk onze 10 garanties

Specialist in herstelwerk

Glasschade kan vervelende gevolgen hebben voor het schilderwerk van uw woning of bedrijfsruimte. Maar ook een inbraak, storm of houtrot kunnen renovatiewerkzaamheden vereisen. Verlaar Glasherstel is naast glasherstel ook gespecialiseerd in het herstellen van schilderwerk, sloten en houtrot.


Kunnen wij u helpen?Bel GRATIS 0800-8375227

Dubbel glas lek

Als dubbel glas lek blijkt te zijn, dan kunt u hier helaas niets meer aan doen. Lekgeslagen dubbel glas kan namelijk niet meer gerepareerd worden. Het raam heeft haar isolerend vermogen volledig verloren en u zult deze dan ook moeten laten vervangen. 

Wanneer er onvoldoende onderhoud is gepleegd aan de afdichting of aan het kader waar het glas in is geplaatst, en dat aanwijsbaar de oorzaak is van het stuk gaan van de isolerende beglazing, zijn de herstelkosten voor 100% voor de opdrachtgever. Dit geldt ook voor wijzigingen die aan de isolerende eenheid zijn aangebracht of folie dat op de ruiten is aangebracht, waardoor de eenheid kapot kan gaan.

Lekgeslagen isolatieglas wordt doorgaans door de glasverzekering niet gedekt. Kijk hiervoor eerst goed naar uw polisvoorwaarden.

Goed onderhoud bespaart geld

Het komt vaak voor dat mensen veel geld kwijt zijn door achterstallig onderhoud van schilderwerk, kit en/of beglazingsrubber (afdichting tussen glaswerk en het kozijn). Wanneer deze zaken goed onderhouden zijn en in een goede staat verkeren, kan u dat veel geld besparen.

Slecht onderhoud van de kozijnen verhoogt de kans op schade aan uw ramen, zoals een lek in het dubbel glas. Verlaar Glasherstel adviseert u om minimaal één keer per jaar het kozijn, inclusief schilderwerk, kit en/of beglazingsrubber te laten controleren op eventuele gebreken. Hierdoor bent u in staat om eventuele gebreken snel te verhelpen wanneer dit het geval blijkt te zijn.